Retter til selskabsmenuer

Herunder kan du se alle de retter som der kan vælges imellem når i ønsker at sammensætte en selskabsmenu

Suppe Pris
Klar suppe med boller                                                                                62,-
Aspargessuppe med kødboller 62,-
Champignonsuppe 62,-
Indbagt hummersuppe 75,-
For og mellemretter Pris
2 tarteletter med høns i asparges 62,-
Hønsesalat med bacon og Annans 65,-
Kogt og stegt fiskefilet med asparges og rejer 75,-
Rejecocktail med flutes 75,-
Ferskrøget laks med flødestuvet spinat 75,-
Ristet laks spinat, rejer og asparges 75,-
Tun mousse 65,-
Birkesbagt laks med urter 78,-
Røget ørred med ærter, rejer og asparges 70,-
Dampet ørred med porrecrem fillodejspose med spinat                              88,-
Røget dyrekølle med blandet salat, valnødder og orangedressing 72,-
Lakseroulade 70,-
Hovedretter Pris
Helstegt svinekam ½ æble med brunede kartofler og rødkål 145,-
Fyldt svinekam stegt som vildt med gele og waldorffsalat 148,-
Rødvinsmarineret svinekam med grøntsager 145,-
Indbagt svinemørbrad med grøntsager 150,-
Farceret perlehønebryst med grøntsager 145,-
Andesteg med rødkål 185,-
Braseret lammekølle med kompot og agurkesalat 175,-
Kalvegrydesteg med gele og waldorffsalat 148,-
Kalveryg stegt som vildt eller med grøntsager 170,-
Gammeldaws oksesteg med surt og sødt 148,-
Helstegt oksehøjreb med salater og bagt kartoffel 205,-
Kalveryg med svamp, rødvins pære og timian gulerødder 175,-
Helstegt krondyr filet - Tilbehør efter aftale 225,-
Helstegt kalve mørbrad med krydderurter - Grøntsager kalvesky 235,-
Caverybordmed 3 slags kød med salatbar og 2 slags kartofler (min. 20 couverter) 210,-
Desserter Pris
Rom fromage med kirserbærsauce 65,-
Varm chokolade fondant med frisk frugt og 2 slags is 85,-
Fløderand med sylte frugter eller frugt sauce 65,-
Hjemmelavet is med nødder og chokolade 70,-
½ananas med melon, frisk salat og rørt is 75,-
Creme brulé med frisk frugt og is 75,-
Nøddekurv med 3 slags is og frisk frugt 75,-
Rubinsteinkage 70,-
Nøddetærte med 2 slags is 70,-
Desserttallerken med 2 slags kage og 2 slags is 85,-
Dessertbord med fromager, kager, frugter, is og tærter (min. 40 couverter) 88,-
NATMAD Pris
Supper se ovenfor                                                                                  ...
Frikadeller med kartoffelsalat eller st. hvidkål 65,-
2 slags boller med pålæg varm leverpostej og ostebræt 65,-
Løgsuppe med ostebrød 62,-
Croissanter med hønsesalat 65,-
Tærter med salat 65,-
Biksemad med bearnaisesauce rødbeder 65,-
Hotdogs med tilbehør 65,-

Vidste du at..?

Mønsted Kro har status af Kongelig Priviligeret Kro. Dermed er den sammen med 112 øvrige danske Kroer et led i den historiske kæde, som er både lang og spændende!

Faktisk blev det første kongelige privilegium givet helt tilbage i 1198. Det var til Bromølle Kro på Sjælland.

Små et hundrede år senere i 1283 - bestemte Kong Erik Klipping, at der rundt i landet skulle oprettes kroer. Skæbnen ville iøvrigt at netop han blev slået ihjel i en lade, hvor han måtte overnatte, fordi der ikke var en kro i nærheden.

I 1396 besluttede Dronning Margrethe I, at der skulle være en kro på de store veje for hver 4. mil. Dette blev senere ændret til hver 2. mil.

Den kongeligt priviligerede kro var kun for vejfarende, landsbyens beboere måtte indtil 1912, ikke komme på kroen.

Sådan er det heldigvis ikke mere. I dag er alle som bekendt mere end velkomne på Danmarks privilegerede kroer!